Konec roku 2023

Pomalu se blíží konec roku 2023 a já si uvědomil, že jsem ve druhém pololetí web zanedbával. Bylo to způsobeno mým značným časovým vytížením. Počátkem července konečně odjela rodinná návštěva z VK6, potom jsem dokončoval překlad návodu ke staničnímu deníku Log4OM včetně jeho zkrácené verze pro nedočkavé, dodělával řadu úprav kolem domu a jako obvykle všechny naplánované činnosti do prvního sněhu nestihl. Stačil jsem jen se zúčastňovat některých závodů jak na VKV, tak i na KV, ale už mi nezbýval čas napsat o nich postřehy na web.

Protože již uplynula nějaká doba od mého posledního překladu šablon a webových stránek pro program Cumulus MX a autoři program zásadním způsobem předělali, nezbylo mi, než znovu začít vše překládat od začátku. Tato má práce je již u konce a překlady jak vlastního programu, tak i administrátorského rozhraní, jsou k dispozici. Je to překlad k verzi Cumulus MX 3.28.0, kdy oproti poslední přeložené verzi 3.23.1 došlo k dost podstatnému rozdílu. Více v aktualitách na tomto webu.

O třetí adventní neděli k nám zavítala opět na delší dobu návštěva z VK6, proto jsem musel účast v prosincovém kole VKV PA omezit na rozdání bodů některým stanicím v první půlhodině závodu. Moje účast ve Vánočním závodě byla z tohoto důvodu poněkud omezená. Snad alespoň účast v prvním kole SSB ligy 2024 se mi podaří skloubit s termínem jejich odvozu na letiště do Prahy.

Druhá polovina letošního roku se vyznačovala také neobvykle vysokému počtu konzultací, a to jak k programu Cumulus, tak i k některým radioamatérským programům. Nestíhal jsem, proto se alespoň dodatečně touto cestou omlouvám, pokud některé odpovědi na dotazy byly opožděné nebo nedostatečné. Bohužel nemohu vždy opisovat do mailu to, co mám již zveřejněno na webu.

Na závěr roku 2023 bych chtěl poděkovat všem návštěvníkům mých stránek za jejich zájem, všem pak za spolupráci i pomoc (především členům našeho radioklubu). V roce 2024 se pokusím navázat na aktivitu z první poloviny roku a zase se aktivně zapojovat jak do radioamatérské, tak i meteorologické činnosti.

Přeji všem příjemný konec adventního času, pokojné prožití vánočních svátků a v novém roce 2024 hlavně hodně zdraví, spokojenosti a občas i nějakých úspěchů ať již radioamatérských či meteorologických.