Překlad návodu k deníku Log4OM

V poslední době jsem provoz na pásmech i záležitosti kolem meteorologických stránek poněkud zanedbával, neboť jsem se intenzivně věnoval překladu návodu pro velmi dobrý staniční deník Log4OM, jehož autorem je Daniele IW3HMH. Protože můj původní překlad, který jsem tehdy dělal ve spolupráci s Pavlem OK1VK, je již poněkud zastaralý s ohledem na rychlý vývoj deníku, udělal jsem úplný nový překlad odpovídající originálnímu návodu od Terryho G4POP. Text i obrázky odpovídají poslední aktuální verzi deníku, tj. 2.28.0. Práce to byla dost rozsáhlá, neboť celý manuál zabírá 239 stran textu a obrázků.

Výsledek mého snažení si můžete stáhnout z mých stránek zde, nebo je k dispozici i na oficiálních stránkách deníku Log4OM. Velikost PDF souboru je téměř 22,5 MB, proto mějte trpělivost při jeho stahování. Terry G4POP nyní již nahradil na oficiálních stránkách deníku původní zastaralý překlad z roku 2017 tímto novým souborem.

Dodatečně jsem také přeložil stručný rychlý návod k deníku Log4OM pro nedočkavé, kteří si chtějí deník vyzkoušet a nechtějí číst velmi rozsáhlý podrobný návod. Rychlý návod poskytuje základní nutné informace k tomu, aby bylo možné deník spustit a alespoň v minimálním rozsahu provozovat. Proto by si ho měli přečíst všichni ještě před instalací deníku. Jeho rozsah je 22 stránek, velikost souboru cca 2,7 MB a ke stažení je k dispozici zatím pouze na mém webu tady.