První subregionální závod 2023

První subregionální VHF/UHF závod proběhl ve dnech 4. až 5. 3. 2023. Na tento závod jsem se docela těšil, protože v době jeho konání nebývá vzhledem ke končícímu zimnímu období tolik “Big Guns” stanic na okolních kopcích a proto ani QRM nedosahuje tak obvyklé vysoké úrovně.

Předpokládal jsem, jako vždy v posledních závodech, účast v pásmech 144 a 432 MHz v neděli v šestihodinové etapě rozdělené na ranní část a potom odpoledne v závěru závodu. Tentokrát do počtu zúčastněných stanic podstatně zasáhlo proměnlivé počasí s citelným ochlazením a se silným větrem při přechodu výrazné studené fronty. Někteří stálí účastníci se proto v neděli neozvali vůbec a někteří jen v omezeném rozsahu (namrzlé antény či snížený výkon).

Výsledky mého snažení byly tentokrát žalostné. V pásmu 144 MHz celkem 27 QSO do sedmi WWL a celkovými 2182 body, v pásmu 432 MHz jen 9 QSO do dvou WWL a 460 bodů. Vzhledem k dosaženým výsledkům jsem se rozmýšlel, zda deníky neposlat jen “pro kontrolu”, ale nakonec jsem je odeslal do soutěže a včas.