VKV PA únor 2023

V neděli 19. 2. 2023 proběhlo letošní druhé kolo VKV Provozního aktivu.

Účast stanic v Čechách byla poznamenána aktuálním přechodem silné studené fronty s vichřicí, která se také podepsala na podmínkách šíření. Proto počty zúčastněných stanic i navázaných spojení oproti minulému měsíci byly nižší, což se projevilo i na počtech získaných násobičů. Dokonce pro část stanic uvnitř “české kotliny” byl problém v pásmu 144 MHz získat spojení do lokátoru JO60.

Účast novopackých stanic byla tradičně vysoká, kromě radioklubu OK1KMP reprezentovaného Petrem OK1AKI, Romanem OK1NPF a Vláďou OK1FUJ z kóty Zvičina za nepříznivých meteorologických podmínek, se ostatní soutěžící členové našeho RK – Honza OK1JC, Pavel OK1JBK i Martin OK1TKN se zapojili z domovských QTH. Chyběl pouze Honza OK1MNV.

V pásmu 144 MHz se mi proto podařilo navázat jen 31 spojení do pěti WWL, což dalo jen 320 bodů v celkovém výsledku, ale v pásmu 432 MHz 12 QSO do čtyř WWL a slušných 120 bodů. Přehled navázaných spojení jako obvykle najdete na mém webu. Děkuji všem za navázaná spojení a těším se na slyšenou v kole příštím.